Lényeg:

Faék blog - az általam olvasott hírekből kiírom azt, ha valaki vagy valakik nagyon hülyék. Másképp: egyszerű, mint egy faék.
Tényleg ennyire hülye vagy?

Reklámozd a saját oldaladat is

Friss topikok

  • NYJetsTD: Tényleg ennyire hülye vagy? Tényleg az. Meg persze talpnyaló, ostoba faék! Azért érdekelne, hogy ... (2011.08.25. 22:46) Komolyzene
  • Amelie11: Ez a nő egy idióta (2011.02.02. 00:03) Selmeczi az idióta...
  • tök hülye: @Voloka: "Talán mert nekik több eszük van, mint a blog írójának." Könnyen lehet. "Nem, semmit ne... (2010.10.19. 13:51) MOL részvényeket eladni!
  • tök hülye: @martonaron: jó. (2010.07.27. 17:59) A diák
  • mittu_domain: Nemám basszameg! + 10 Forint + 10 000 havonta. Neki persze nem számít. Kisköcsög! (2010.07.20. 20:44) Rogán és az IMF...

Linkblog

Ma is korán kelt. Egyeztetett időpontja van az újságíróval, az új törvénnyel kapcsolatban. Rutinos már. 8 éve parlamenti képviselő. Már nem próbálkozik meg azzal, hogy elmondja, hogy miért ez a döntés. Nincs értelme. Nem tudja rendbe tenni egyedül az egyéni akaratok világát, ahol még az egyetemi képzésben sem azt tanítják, ami szükséges, hanem azt, amit a hozzánk közel álló tanít. Ahol minden rövid távon hatékony döntés felülírja a hosszú távúakat. Ahol árok politika van. Ahol a sajtót csak a főcím érdekli.

Amikor először lépett a parlamentbe mint politikus, tele volt ambícióval: ő más lesz, ő megmutatja! Azt gondolta, hogy csak az egyetemi hallgatói önkormányzat olyan, hogy a bonyolultabb kérdésekben is csak az egy-mondatos, egyszerű válasz lehet népszerű. De tévedett. Milyen naív is volt:

Az egyetem elvégzése után munkába állt. Szakmájában átlagos volt, vagyis inkább rosszabb az átlagosnál, akárcsak a legtöbben a HÖK-ösök közül. Szinte ujjongott örömében, amikor egy régi HÖK-os barát megkereste: legyél a politikusunk, tudom, hogy régen is ugyanoda szavaztunk. Taktikusan húzta az időt egy hétig a válaszával, majd elvállalta. Először önkormányzati képviselő jelölt volt, amit könnyen hozott, mert egy eddig is ingyenes szolgáltatást ingyen odaígért a választóknak. Ezt még munka mellett csinálta: jó volt a kiegészítő pénz, sok ész sem kellett hozzá. Aztán indították egyéniben, szerették a körzetében: megnyerte. A második 4 évét már listásan is hozta volna.

Az első 4 év a tanuló időszak volt. Megértette, hogy a kampánypénz nem a zsákból van, így bizonyos problémákról és cégekről nem beszélhet. Aztán rábízták, hogy az ötöd rangú törvény ügyében nyilatkozzon: majdnem belebukott, mert a mondandója több volt, mint fél A4-es papír. Az újságírók egyetlen mondatára emlékeztek csak. Nem foglalkoztak a kivételesen szépen kidolgozott részletekkel. Így is szarnak hozták le a törvényt a lapokban, a legtöbbjük meg sem várta a távozásával a sajtótájékoztató végét. A pártban megbocsátották az egyszeri botlást, de azóta nagy ügyek közelébe csak ritkán engedik. Ekkor jött rá, hogy a HÖK-ös taktika még itt is jó. Azóta nem nyilatkozik hosszan. Mindig populista válaszokat ad és divatosakat. Azóta felfelé ível a karrierje.

És most újra nyiltakozni fog. A törvényről, az újságírónak.

Nem fér bele, hogy még egyszer ilyen közel kerüljön a bukáshoz. A szakmájában átlagos, a politikán kívül egy nímand. Nem annyira hülye, hogy tönkre tegye magát.

Címkék: az interjú

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faek.blog.hu/api/trackback/id/tr722167808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása