Lényeg:

Faék blog - az általam olvasott hírekből kiírom azt, ha valaki vagy valakik nagyon hülyék. Másképp: egyszerű, mint egy faék.
Tényleg ennyire hülye vagy?

Reklámozd a saját oldaladat is

Friss topikok

  • NYJetsTD: Tényleg ennyire hülye vagy? Tényleg az. Meg persze talpnyaló, ostoba faék! Azért érdekelne, hogy ... (2011.08.25. 22:46) Komolyzene
  • Amelie11: Ez a nő egy idióta (2011.02.02. 00:03) Selmeczi az idióta...
  • tök hülye: @Voloka: "Talán mert nekik több eszük van, mint a blog írójának." Könnyen lehet. "Nem, semmit ne... (2010.10.19. 13:51) MOL részvényeket eladni!
  • tök hülye: @martonaron: jó. (2010.07.27. 17:59) A diák
  • mittu_domain: Nemám basszameg! + 10 Forint + 10 000 havonta. Neki persze nem számít. Kisköcsög! (2010.07.20. 20:44) Rogán és az IMF...

Linkblog

Befejezte az egyetemet. Döntenie kell, hogy mi legyen.

Az egyik tanszék felajánlott neki egy PhD pozíciót. Tudja, hogy bejutna. A jegyei jók, neki a felvételi is könnyen menne. Nettó 90.000 Ft. Ennyi lenne a nappali tagozatos ösztöndíj. Mellette dolgozni nem lehet, egész embert kíván. Így is alig néhány ember fejezi be 3 év alatt, talán nem is lehet épp ésszel. Egy jobb nemzetközi folyóiratnál egy cikk átverekedése egy év. De ehhez a cikkhez eredmény is kell. A PhD-hoz meg nem egy cikk szükséges, hanem legalább 4-5. Reménytelen.

Elveti az ötletet: 23 évesen már nem lakna kollégiumban, nem élne egyedül. Az albérletet sem tudná fent tartani az ösztöndíjból Budapesten. Családot szeretne. Párja orvosgyakornok ingyen, többet nem fizet neki a kórház, amíg nincs szakvizsgája. Így is örülhet, hogy talált helyet. Nagy dolog, hiszen neki legalább van esélye a szakvizsgára. Nehéz szívvel, de elveti a lehetőséget. Matematikai képtelenség, hogy kutató legyen.

Tanácstalan, hogy mi legyen. Az a cég is kereste, akitől a TDK különdíjat kapta! Ez már barátságosabb összeg: nettó 200.000 Ft. Magyarországon nem rossz ez, főleg kezdő diplomás bérként. Tiszta a jövedelem, a cég korrekt: befizeti a kétszeresét adóban és járulékokban. De ez is kompromisszum, hiszen nem kutathat és még mindig ott tartanának, hogy éppen megélnek. Saját lakásra, önrészre esély sincs. Gyerek csak távoli jövő.

Pedig jó fiatal állampolgár, mindent megtett. Iskoláit kiválóan végezte, családot szeretne. Értelmiségi: elmenne színházba és moziba is. Most sem tud, de ezt még a szülei fizetik. Vagyis fizetnék, ha lenne miből. Közalkalmazottak. Nem vár és nem várhat tőlük többet, embert csináltak belőle. Így is csodát tettek.

Átolvassa egy régi baráttól kapott levelét. Egy multinacionális cég keres embereket vállalati kutatónak. Egy professzor és egy cégen belüli dolgozó ajánlása, szakmai Msc diploma és nyelvtudás szükséges. Pénz: a lakhatás kifizetésén felül is kisebb vagyon. Tudja, hogy a témavezetője és a barátja is bármikor aláírná a papírt. Minden stimmel. Elvileg.

Egy szépséghiba van, a munka külföldön lenne. Nem akar kiköltözni, minden ide köti. Szereti a hazáját. Szó sem lehet róla! Megmutatta a párjának a lehetőséget. Ő sem akar menni.

A lány azért írt egy ügynökségenek, hogy van e lehetőség orvosok számára a városban. Van. Két kórház - ismeretlenül is - már küldött ajánlatot. Orvos hiány van, várják.

Két hét múlva 3-an ülnek a repülőn. Pozitív lett a lány terhességi tesztje.

Címkék: a diák

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://faek.blog.hu/api/trackback/id/tr302177021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martonaron 2010.07.27. 17:38:24

tök hülye, te tök hülye stílusban írsz, fárasztó.
süti beállítások módosítása