Lényeg:

Faék blog - az általam olvasott hírekből kiírom azt, ha valaki vagy valakik nagyon hülyék. Másképp: egyszerű, mint egy faék.
Tényleg ennyire hülye vagy?

Reklámozd a saját oldaladat is

Friss topikok

  • NYJetsTD: Tényleg ennyire hülye vagy? Tényleg az. Meg persze talpnyaló, ostoba faék! Azért érdekelne, hogy ... (2011.08.25. 22:46) Komolyzene
  • Amelie11: Ez a nő egy idióta (2011.02.02. 00:03) Selmeczi az idióta...
  • tök hülye: @Voloka: "Talán mert nekik több eszük van, mint a blog írójának." Könnyen lehet. "Nem, semmit ne... (2010.10.19. 13:51) MOL részvényeket eladni!
  • tök hülye: @martonaron: jó. (2010.07.27. 17:59) A diák
  • mittu_domain: Nemám basszameg! + 10 Forint + 10 000 havonta. Neki persze nem számít. Kisköcsög! (2010.07.20. 20:44) Rogán és az IMF...

Linkblog

7 órakor már az munkaterületen volt, dolgozott. Szerencsésnek érezte magát, részt vehet egy nagy projektben alvállalkozóként. A fővállalkozóval ismerték egymást régről, több közös munkájuk is volt korábban. Ma hozta a számlát a projektcégbe, 60.000.000 Ft. Nagyjából 5% lesz a haszna, a többi elmegy a beszerelt anyagokra, munkadíjra és adókra, csak úgy, mint a korábbi munkái esetén, 15 éven át. Tisztességesen dolgozott, soha nem volt rá panasz. 5 évébe telt mire összerakta a csapatát. Jó szakemberek.

Megkapta a teljesítési igazolást. Minden stimmel. Tudta, hogy nem fog a cég időben fizetni - "adóoptimalizálási" céllal - a 30 napos határidőre általában 60 napon túl fizet. Ez a szokás itthon.

Mivel az elmúlt alkalmakkor fizetett a beruházó és mivel nem volt több pénze (hiszen be lett építve), hitelt vett fel az áfa kifizetésére: csak 0-ás igazolással lehet alvállalkozó közbeszerzéses munkánál és a következő munka, amire pályázott, ilyen volt.

Egyébként sem volt sok értelme húzni az áfa befizetését. Magyarországon a teljesítés alapú az áfázás, akkor is be kell fizetni az áfát, ha a számla még nincs kiegyenlítve. A drága eszközöket ő is átutalással - bizalmi alapon - vette és fizette, jelezte a partnereinek, hogy akkor fizet, ha neki fizetnek. Partnereivel 10 éve dolgozott együtt, rábólintottak.

50 nappal a teljesítési dátuma és 20 nappal a fizetési határidő után megtörtént a műszaki átadás.

A pénz még a 80. napon sem jött meg, csak egy levél a felszámoló biztostól: a projekt cég fizetésképtelen, felszámolják. A cég nem csak neki nem fizetett: nem fizetett a bankoknak sem, az adókat sem fizette be és más alvállalkozóknak is tartozott. Sokkal. Többel, mint amennyi a cégben volt. Ő volt az utolsó a sorban. Nem fog látni semmit a pénzéből, már tudta.

Ő maga is tartozott még a beszerelt anyagokért és tartozott még a munkásainak is. Becsületes ember volt: eladott mindent és amit lehet kifizetett. Most nincs semmije, csak még 6 millió Ft tartozása. A munkásai elmentek, régi partnerei nem bíznak benne. A vagyonát szétosztotta a hitelezők között. A bank beperelte csalásért. Lehet, hogy ülni fog. Munkásszálláson lakik és munkát keres. 60 éves.

Címkék: a vállalkozó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faek.blog.hu/api/trackback/id/tr382181414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása