Lényeg:

Faék blog - az általam olvasott hírekből kiírom azt, ha valaki vagy valakik nagyon hülyék. Másképp: egyszerű, mint egy faék.
Tényleg ennyire hülye vagy?

Reklámozd a saját oldaladat is

Friss topikok

  • NYJetsTD: Tényleg ennyire hülye vagy? Tényleg az. Meg persze talpnyaló, ostoba faék! Azért érdekelne, hogy ... (2011.08.25. 22:46) Komolyzene
  • Amelie11: Ez a nő egy idióta (2011.02.02. 00:03) Selmeczi az idióta...
  • tök hülye: @Voloka: "Talán mert nekik több eszük van, mint a blog írójának." Könnyen lehet. "Nem, semmit ne... (2010.10.19. 13:51) MOL részvényeket eladni!
  • tök hülye: @martonaron: jó. (2010.07.27. 17:59) A diák
  • mittu_domain: Nemám basszameg! + 10 Forint + 10 000 havonta. Neki persze nem számít. Kisköcsög! (2010.07.20. 20:44) Rogán és az IMF...

Linkblog

Behívatta a miniszter személyes megbeszélésre. Fontos lehet az ügy, mert máskor nem találkoznak nap közben személyesen. Telefon, e-mail, XXI. század.

Út közben - az autóban - gondolkozott. Azóta nem járhatott BKV-val - biztonsági okokból - mióta leköpték, hogy hazaáruló. Modern európai demokrácia. "Biztos a döntésem miatt hivatott be. Pedig a döntés jó. A mi szakértőnk készítette elő és a civil szervezetek független szakértőinek is tetszett. Ritka az ilyen döntés. Nem volt nehéz elfogadnom. Még a rendelet is jól sikerült: nem lehet megkerülni és a költségei is az előirányzott kereten belül vannak. Egy baj van csak: ízekre szedte a sajtó. Nem jár mindenkinek. A Naplóban 30 perces riport volt egy családról, akinek nem járna. Direkt utána néztem: járna. De nyilatkozatot kár is kiadni: nem hozza le senki, vagy szimplán nem hiszik el."

Megérkezett, már várták. A miniszter szobájáig vezető úton a miniszter titkára folyamatosan szidalmazta, hogy hogy tehetett ilyet. Nem válaszolt neki, csak hallgatta. Hülyének tartotta. Most is a begyakorolt szavakat mondja - így egymás közt -, csak más kontextusban. Stróman volt: ő mondta a nettó hülyeségeket a nép arcába, amit előtte a PR-os és a miniszter benyalatott vele. Seggelni már a suliban is tudott (nyalni is), lehet az embernek így is diplomája. Kevesen tudtak rajta kívül ekkora hülyeségeket, ilyen meggyőzően, ekkora átéléssel nyilatkozni. Értelmes válaszra viszont nem volt méltó.

Már egy órája tárgyaltak a miniszterrel. Mind ketten felismerték a csapdahelyzetet: vagy a sajtót szolgálják ki, vagy jó döntést hoznak. Nincs 3-ik esély, mert dönteni kellett. Ha tovább halogatják, marad a tarthatatlan helyzet, bár ez sem lenne példa nélküli. Az ő ciklusukban sem. Nem tudtak megállapodni, csend volt. 1-2 perc múlva megszólalt a miniszter: "Csak kommunikáció kérdése: holnap elfodadjuk a korábbi rossz döntést - tudva, hogy az a legrosszabb verzió - és néhány hét múlva egy módosító indítványban megszavazzuk azt, amit most kidolgoztatok." Belement. Kompromisszum. Mindenki jól jár.

A módosító indítvány soha nem került a parlament elé.

Címkék: a kompromisszum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faek.blog.hu/api/trackback/id/tr752171649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása