Lényeg:

Faék blog - az általam olvasott hírekből kiírom azt, ha valaki vagy valakik nagyon hülyék. Másképp: egyszerű, mint egy faék.
Tényleg ennyire hülye vagy?

Reklámozd a saját oldaladat is

Friss topikok

  • NYJetsTD: Tényleg ennyire hülye vagy? Tényleg az. Meg persze talpnyaló, ostoba faék! Azért érdekelne, hogy ... (2011.08.25. 22:46) Komolyzene
  • Amelie11: Ez a nő egy idióta (2011.02.02. 00:03) Selmeczi az idióta...
  • tök hülye: @Voloka: "Talán mert nekik több eszük van, mint a blog írójának." Könnyen lehet. "Nem, semmit ne... (2010.10.19. 13:51) MOL részvényeket eladni!
  • tök hülye: @martonaron: jó. (2010.07.27. 17:59) A diák
  • mittu_domain: Nemám basszameg! + 10 Forint + 10 000 havonta. Neki persze nem számít. Kisköcsög! (2010.07.20. 20:44) Rogán és az IMF...

Linkblog

Megérkezett az irodába, becsukta az ajtót. Most van először egyedül, mióta ő az új vezetője az intézménynek. Eddig a legnagyobb cég amit vezetett egy 10 fős kft. volt. Vezetői tapasztalatnak a CV-be jó volt. Ott mindenkit ismert, itt aligha. Csak a jogi osztályon többen vannak.

A szoba nagy, a bútor régi: az előző vezető 10 évig vezette a helyet. Megijedt: hogyan fogom 10-20%-kal hatékonyabban csinálni, mint az előző vezető? Neki már akkor neve volt a szakmában, amikor én még az egyetemet sem fejeztem be. Először érezte gyengének magát hosszú idő óta. Eddig minden irányba sugárzott belőle a magabiztosság, másképp nem is nyerte volna el a pozíciót. Tovább gondolkodott: az esetleges dicsőségből mindenki hasznot fog húzni körülötte, az esetleges bukása esetén viszont még levest se visz neki senki. Magányos volt.

Megnyílt az Outlook. Új a fiókja, még nincs levele. Már szervezte is a meetinget ma délutánra az osztályvezetőkkel. Ki kell rúgni közülük legalább 3-at: emlékszik arra, hogy kik ellenezték a kinevezését. A megbízható ismerősöket estére elhívta étterembe, már ment is az e-mail: kellenek olyan emberek, akikben megbízhat. Ekkora felelősség mellett nem bízunk meg akárkiben. Megnyugodott egy kicsit, nem lesz itt baj.

Elkezdte átnézni az asztalán a felső dossziékat: szerződés kivonatok és vezetői tájékoztatók, egyik sem több egy-két oldalnál. Ez körülbelül a heti adag, 80 db. 1 hónap múlvára ígérte, hogy precízen átnézi az egész éves anyagot - cirka 4.000 oldal - és azt, hogy jelentős átalakításokat kezd el az intézményben. Lemerevedett: ennyit eddig életében összesen nem olvasott szakmai szöveget. Az egyetemen jegyzetből tanult, a saját kft-nél meg 5 év alatt volt annyi szerződés, mint itt egy hét alatt. Ráadásul ezek csak a kivonatok: mi van ha valamelyiket tényleg át kell nézni?! Fal fehér arccal gondolt vissza az előző vezető történetére: "Abban a beruházásban 1 tonna volt a teljes tervdokumentáció kiviteli tervekkel és 1000 oldal volt a műszaki leírás." Reménytelenül sok.

Újra ránézett a levelezésére: 110 új levele van, egy sem spam, kb. 30-ra jó lenne még délelőtt válaszolni. Fontos emberek, fontos szerződések. Az irodában lévő csaphoz ment, megmosta az arcát. Ki kell használni az időt!

Felemelte a telefont és a titkárnőt hívta: "Szükségem lesz egy új notebook-ra, egy új telefonra, egy új szolgálati autóra és cseréljük le az irodában a bútort is. Ilyen körülmények között nem lehet dolgozni."

Címkék: a döntéshozó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faek.blog.hu/api/trackback/id/tr172170101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása