Lényeg:

Faék blog - az általam olvasott hírekből kiírom azt, ha valaki vagy valakik nagyon hülyék. Másképp: egyszerű, mint egy faék.
Tényleg ennyire hülye vagy?

Reklámozd a saját oldaladat is

Friss topikok

  • NYJetsTD: Tényleg ennyire hülye vagy? Tényleg az. Meg persze talpnyaló, ostoba faék! Azért érdekelne, hogy ... (2011.08.25. 22:46) Komolyzene
  • Amelie11: Ez a nő egy idióta (2011.02.02. 00:03) Selmeczi az idióta...
  • tök hülye: @Voloka: "Talán mert nekik több eszük van, mint a blog írójának." Könnyen lehet. "Nem, semmit ne... (2010.10.19. 13:51) MOL részvényeket eladni!
  • tök hülye: @martonaron: jó. (2010.07.27. 17:59) A diák
  • mittu_domain: Nemám basszameg! + 10 Forint + 10 000 havonta. Neki persze nem számít. Kisköcsög! (2010.07.20. 20:44) Rogán és az IMF...

Linkblog

Mindig elsőnek érkezik az irodába és utolsónak távozik. A látszat talán a legfontosabb, hiszen ha tisztának látszol, tiszta is vagy. Erre mindig nagyon figyelt.

Fontos nap a mai, talán idén a legfontosabb. Egy nagyberuházás tárgyalására megy, igaz, nem a hivatalosra. Sokat vár tőle a párt is és a cégek is. Ügyesnek kell lennie.

A tárgyalást nem kell álcázni: szakmai konferencia. 3-4 cég van ott és az állam. Úgyis csak ők csinálnak ekkora projekteket itthon, ez a szakma csak róluk szól. Közösen finanszírozzák a konferenciát is. Míg az ifjú titánok a termekben előadják a tudományt, ők 4-en, 5-en öregesen beülnek egy különterembe. Látszólag ellenérdekeltek, versenytársak. Látszólag.

A tárgyalás órákig tart. Nehéz döntéseket kell meghozni: melyik cég melyik részt csinálja a nagy projektben és a pártok mennyit kérnek a bevételekből. Vérre menő a játék ez, egész embert kíván. Már ma megegyeztek. A döntéshozó elégedett, megvan a pártja pénze.

Másnap újra átgondolva a dolgot, kicsit sokalja a pótmunka díjat, amit a cégek akarnak elszámolni a pályázat összegén felül, hogy meglegyen a profitjuk is, ne csak a pártpénz. Kicsit sok. Ezt már lehet, hogy megírja valamelyik lap. Feltűnhet valakinek! Átgondolja újra, megnyugszik. Legfeljebb majd nem írja alá a pótmunkát. Volt már ilyen. Semmi vész nem lesz: legrosszabb esetben nem lesznek az alvállalkozók kifizetve a projektcégből. Ha tönkremennek, majd a válságra fogom. Csak a legjobb maradhat, kapitalizmus van. És kell a pénz a kampányra.

Ki tudja mit tennének, ha ők kerülnének hatalomra?!

Címkék: a döntéshozó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faek.blog.hu/api/trackback/id/tr482169078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása